czwartek, 3 listopada 2011

Masło bazyliowe

Kolejna odsłona masła smakowego.
Przemek uwielbia wszystko co bazyliowe.

                      Składniki:
  • 1 l śmietany 36 %
  • garść bazylii świeżej lub suszonej
  • 2 ząbki czosnku
Śmietanę ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż pojawią się grudki masła.
Zmniejszyć obroty miksera i ubijać do wytworzenia maślanki.
Masło dobrze wypłukać w zimnej wodzie.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a bazylię posiekać.
Dodać do masła i dobrze wyrobić.....gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger