niedziela, 16 października 2011

Papryka z marchewka na słodko-ostro

Można ja podawać jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięs.

                     Składniki:
  • 4 duże marchewki
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • pieprz kajeński (na czubku łyżeczki)
Marchewkę obrać i pokroić w słupki.
Paprykę obrać i pokroić w paski podobnej długości co marchewka.
Warzywa zalać bulionem drobiowym (z kostki) i gotować ok. 5 minut.
Odcedzić.
Do warzyw dodać masło i miód i dusić razem jakieś 5 minut.
Mąkę rozrobić w wodzie i wlać do warzyw......doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem kajeńskim.
Smacznego.
Przepis własny.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger