niedziela, 16 października 2011

Cytrynowe bezy

Skoro tyle zamrożonych białek się nazbierało a bezików dawno nie rozbiłam to po prostu trzeba było je jakoś spożytkować i są, a właściwie były hi hi pyszne bezy cytrynowe.


                    Składniki:
  • 6 białek
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • esencja cytrynowa

Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli.
Następnie dodać do białek cukier i dalej ubijać aż masa stanie sie lśniąca i gęsta.
Dodać aromat cytrynowy.
Wyłożyć (ja łyżką) na blasze na papierze do pieczenia i suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni przez 1 godzinę.
Beziki są chrupkie z zewnątrz i ciągnące w środku tak jak lubimy.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger