czwartek, 4 sierpnia 2011

Chrupiąca marchewka z groszkiem

Pyszna jarzynka do obiadu lub jako samodzielne danie.
                     Składniki:
  • 1 kg marchewki
  • 500 g zielonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • 100 g masła
  • bułka tarta

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Gotować razem z groszkiem w niewielkiej ilości osolonej wody 5 minut (ma być chrupiąco).
Masło rozpuścić i dodać bułkę tartą, posolić.
Warzywka polać bułeczką i chrupać.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. uwielbiam marchewkę z groszkiem, jednak nigdy nie jadłam z bułka tartą...ciekawe jak smakuje:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakze sie ciesze, ze Cie znalazlam !
    Super przepisy !
    Serdecznosci!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger