niedziela, 7 sierpnia 2011

Misiowe galaretki jeżynowe

Upał nareszcie więc może coś na zimno.

                    Składniki:
  • 300 g jeżyn
  • 1 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki żelatyny
                   Wykonanie:
Jeżyny rozgotować z woda i cukrem i przetrzeć przez sito.
Dodać żelatynę a następnie podgrzać mus aby żelatyna się rozpuściła.
Wlać do foremek (u mnie foremki w kształcie misiów).
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger