wtorek, 26 lipca 2011

Surówka z kapusty pekińskiej

Ta surówka smakuje o każdej porze roku.
               Składniki:
  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • 3 duże pomidory
  • 1 duży ogórek zielony (wężowy)
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 duża papryka czerwona
  • sos sałatkowy Winegret
Kapustę pokroić w cienkie paski bez głąbów.
Pomidory pokroić w dużą kostkę bez pestek.
Ogórka sparzyć i pokroić w grubą kostkę.
Dodać osączoną kukurydzę.
Paprykę pokroić w dużą kostkę i dodać do sałatki.
Przygotować sos winegret i polać sałatkę.
Wymieszać.
Schłodzić.

Smacznego.

2 komentarze

  1. To prawda - jest na pewno pyszna! ps. Czy tapeta zmienia Ci się zgodnie z pogodą? Bo leje u Ciebie tak, jak u mnie za oknem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To prawda u mnie kropelkowo...ale bez przesady ha ha ha:-)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger