niedziela, 10 lipca 2011

Konfitura z czarnej porzeczki

Na czarne porzeczki czekałam i czekałam...mało ich jest bo wszystkie krzaczki zmarzły w maju a te które ocalały są szczególnie cenne.
                         Składniki:
  • 1/2 kg porzeczki czarnej
  • 200 g cukru
Porzeczki zasypać cukrem i rozparować pod przykryciem.
Potem rozgnieść miękkie owoce tłuczkiem do ziemniaków.
Już bez przykrycia gotować na małym ogniu ok. 30-40 minut.
Gdy konfitura zgęstnieje gorącą przelać do słoików i odwrócić do góry dnem.
Do przekładania ciast znakomita.
Smacznego.
Pomysł własny.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger