Dzięki mojemu "frajerowi" czytaj Air Fryer te bułki to pyszne śniadanko, szybka kolacja bo robi się je bardzo szybko i jeszcze szybciej znikają. Ja tutaj podałam z pastą z makreli i jaj ale jak zwykle pełna dowolność, podajcie z czym chcecie i lubicie.
Szybkie bułki z Air Fryera - przepis
Szybkie bułki z Air Fryera składniki: 4 bułki
- 200 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajo
- 1 - 2 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki pestek dyni
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 160 g mąki pszennej T 500
- Wszystkie składniki wrzuciłam do miski zagniotłam zwarte ciasto.
- Nie powinno przyklejać się do rąk.
- Ciasto podzieliłam na cztery kawałki i uformowałam bułki.
- Air Fryera rozgrzałam a potem włożyłam do misy bułki.
- Piekłam 20 minut w temperaturze 160 stopni.
- Można je również upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z opcją grzania góra/dół.
Przepis gdzieś z netu
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.