Niby klasyk ale w takim wydaniu smakuje obłędnie. Zapakować w pudełeczka i zabrać do pracy czy dać dzieciom do szkoły to super sprawa. Dużo pracy nie ma a efekt piorunujący. Polecam małym i dużym.
Sałatka z brokuła, tuńczyka i ryżu - przepis
Sałatka z brokuła, tuńczyka i ryżu składniki:
- 1 mały brokuł
- 1 cebula
- 100 g sypkiego ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała puszka kukurydzy - 125 g
- 2 jaja
- 2 łyżka majonezu
- 2 łyżka kwaśniej śmietany
- sól morska
- pieprz czarny
- Brokuła ugotowałam al'dente i [podzieliłam na różyczki.
- Ugotowałam jaja na twardo, ostudziłam i obrałam, starłam na tarce o grubych oczkach.
- Ugotowałam ryż na sypko, wystudziłam.
- Osączyłam tuńczyka i kukurydzę.
- Drobno posiekałam cebulę.
- Wymieszałam wszystkie składniki, dodałam sól i pieprz.
- Wymieszałam majonez ze śmietaną i polałam sałatkę, ponownie wymieszałam.
Pomysł własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.