Te pyszne placuszki robi się błyskawicznie a potem na godzinkę do wyrastania aby potem cieszyć się pełnią ich smaku. Idealne na śniadanie dla małych i dużych a także do plecaków na wędrówki i inne wojaże. Pożywią, nasycą i są znakomite w smaku. Zapraszam.
Skyrowe placuszki - przepis
- 400 g skyru waniliowego
- 2 jaja
- 2 łyżki słodzika: ksylitol, erytrytol
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie i w ciepłe miejsce odstawiłam na ok. 60 minut.
- Po tym czasie na rozgrzany olej nakładałam porcje ciasta i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam placki na ręczniku papierowym.
- Podałam z ulubionym dżemem ale tutaj pełna dowolność.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.