niedziela, 15 czerwca 2025

Pasta jajeczno - łososiowa

 Szybka i pyszna pasta do chleba ale można ją również zajadać bez niczego bo jest pyszna. Albo zrobić fryty z batata albo uszykować słupki z marchewki, selera czy ogórka i maczać i nabierać i zajadać ze smakiem. Zachęcam bo warto.
Pasta jajeczno - łososiowa - przepis

Pasta jajeczno - łososiowa składniki:
  • 240 g łososia wędzonego na zimno
  • 5 dużych jaj 
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki skyra naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1 szalotka
  • bułka do podania
Pasta jajeczno - łososiowa przygotowanie:
  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach.
  • Posiekałam łososia, posiekałam koperek i szalotkę.
  • Wymieszałam z majonezem, jogurtem i musztardą, dodałam sól i pieprz i ponownie wymieszałam.
  • Podpiekłam na suchej patelni bułkę i podałam z pastą.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger