Szybka i pyszna pasta do chleba ale można ją również zajadać bez niczego bo jest pyszna. Albo zrobić fryty z batata albo uszykować słupki z marchewki, selera czy ogórka i maczać i nabierać i zajadać ze smakiem. Zachęcam bo warto.
Pasta jajeczno - łososiowa - przepis
Pasta jajeczno - łososiowa składniki:
- 240 g łososia wędzonego na zimno
- 5 dużych jaj
- 1/2 pęczka koperku
- 2 łyżki skyra naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 szalotka
- bułka do podania
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach.
- Posiekałam łososia, posiekałam koperek i szalotkę.
- Wymieszałam z majonezem, jogurtem i musztardą, dodałam sól i pieprz i ponownie wymieszałam.
- Podpiekłam na suchej patelni bułkę i podałam z pastą.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.