Szybka i pyszna pasta do chleba ale można ją również zajadać bez niczego bo jest pyszna. Albo zrobić fryty z batata albo uszykować słupki z marchewki, selera czy ogórka i maczać i nabierać i zajadać ze smakiem. Zachęcam bo warto.
Pasta jajeczno - łososiowa - przepis
Pasta jajeczno - łososiowa składniki:
- 240 g łososia wędzonego na zimno
 - 5 dużych jaj
 - 1/2 pęczka koperku
 - 2 łyżki skyra naturalnego
 - 1 łyżka majonezu
 - 1 łyżka musztardy
 - sól morska
 - pieprz czarny
 - 1 szalotka
 - bułka do podania
 
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach.
 - Posiekałam łososia, posiekałam koperek i szalotkę.
 - Wymieszałam z majonezem, jogurtem i musztardą, dodałam sól i pieprz i ponownie wymieszałam.
 - Podpiekłam na suchej patelni bułkę i podałam z pastą.
 
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.