Sezon truskawkowy przed nami a truskawki warto zamykać w woreczkach do mrożenia czy w słoikach aby potem jesienią i zimą cieszyć się pysznym smakiem i aromatem owoców które tak krótko królują na polskich zagonach. Dziś proponuję galaretkę truskawkową do słoików, pyszną, kwaskowatą, idealną do naleśników, tortów, ciast czy do zjedzenia samej. Zapiszcie sobie ten przepis bo warto.
Galaretka truskawkowa do słoików - przepis
Galaretka truskawkowa do słoików składniki:
- 1000 g truskawek
- 1 galaretka truskawkowa bez cukru albo z cukrem jak wolicie
Galaretka truskawkowa do słoików przygotowanie:
- Truskawki zmiksowałam na gładką masę, zagotowałam.
- Gotowałam 10 minut.
- Potem do masy truskawkowej dodałam galaretkę i mieszałam aż się rozpuściła, jakieś 2 - 3 minuty.
- Przełożyłam galaretkę do czystych i wyparzonych słoiczków i po zamknięciu odwracałam górą do dołu.
- Gotowe.
Pomysł własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.