Pysznej szakszuki nigdy za wiele a jak do tego mam składniki pierwszego sortu, najlepsze, aromatyczne i pyszne to danie samo się gotuje. Tutaj zdobyłam bekon, taki surowy, mięsko i jak go wysmażyłam to zapach w całym domu. Dlatego polecam kupować najlepsze najzdrowsze składniki. Zapraszam do patelni.
Zielona szakszuka z bekonem - przepis
Zielona szakszuka z bekonem - składniki: 2 porcje
- 300 g bekonu surowego
- 1 łyżka oliwy
- 200 g zielonych papryczek Padron razem z ziarenkami
- 6 dużych pieczarek
- 400 g zielonych szparagów
- sól morska
- pieprz czarny
- mieszanka curry
- 4 jaja
- Pokroiłam bekon w paseczki.
- Podsmażyłam na łyżce oliwy.
- Papryczki razem z nasionkami pokroiłam w krążki.
- Pieczarki pokroiłam w kostkę.
- Szparagi także pokroiłam ale na kawałeczki ok. 1 cm grubości.
- Do bekonu dodałam paprykę, szparagi, pieczarki i podsmażałam aż zmiękły.
- Teraz dodałam przyprawy do smaku a jak masa zgęstniała zrobiłam dołki, wbiłam jaja i smażyłam aż białka się ścięły a żółtka zostały płynne.
- Danie gotowe, można podać z bagietka albo samo, jak wolicie.
Przepis własny
1 komentarze
Koniecznie muszę spróbować. Dzięki za przepis, zapowiada się super smacznie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.