czwartek, 19 września 2024

Zielona szakszuka z bekonem

 Pysznej szakszuki nigdy za wiele a jak do tego mam składniki pierwszego sortu, najlepsze, aromatyczne i pyszne to danie samo się gotuje. Tutaj zdobyłam bekon, taki surowy, mięsko i jak go wysmażyłam to zapach w całym domu. Dlatego polecam kupować najlepsze  najzdrowsze składniki. Zapraszam do patelni.
Zielona szakszuka z bekonem - przepis

Zielona szakszuka z bekonem - składniki: 2 porcje
  • 300 g bekonu surowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 200 g zielonych papryczek Padron razem z ziarenkami
  • 6 dużych pieczarek
  • 400 g zielonych szparagów
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • mieszanka curry
  • 4 jaja
Zielona papryka z bekonem przygotowanie:
  • Pokroiłam bekon w paseczki.
  • Podsmażyłam na łyżce oliwy.
  • Papryczki razem z nasionkami pokroiłam w krążki.
  • Pieczarki pokroiłam w kostkę.
  • Szparagi także pokroiłam ale na kawałeczki ok. 1 cm grubości.
  • Do bekonu dodałam paprykę, szparagi, pieczarki i podsmażałam aż zmiękły.
  • Teraz dodałam przyprawy do smaku a jak masa zgęstniała zrobiłam dołki, wbiłam jaja i smażyłam aż białka się ścięły a żółtka zostały płynne.
  • Danie gotowe, można podać z bagietka albo samo, jak wolicie.
Smacznego
Przepis własny

1 komentarze

  1. Koniecznie muszę spróbować. Dzięki za przepis, zapowiada się super smacznie!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger