Jakie to jest pyszne i jak szybciutko zrobicie. Mowa jest tutaj o galaretce mega pysznej a teraz jabłuszka są najlepsze i najbardziej aromatyczne. Dlatego zbieramy pod drzewami i zaraz gotujemy. Nic trudnego tutaj nie będzie. Macie ochotę?
Galaretka jabłkowo - miętowa - przepis
Galaretka jabłkowo - miętowa składniki:
- 1000 g jabłek
- 1 galaretka jabłkowo - miętowa na 500 ml wody
- Jabłka obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka.
- Nakryłam garnek pokrywką i na maleńkim ogniu rozpróżyłam jabłka.
- Teraz do gotujących jabłek wsypałam galaretkę, wyłączyłam ogień i mieszałam aż galaretka się rozpuściła.
- Teraz do słoiczków i czekałam aż się ostudziła.
- Można przechowywać w lodwóce i zjeść do 3 tygodni albo zapasteryzować słoiki i przechowywać do pół roku.
Smacznego
Pomysł własny
2 komentarze
Ja sama akurat za galaretką nie przepadam, ale smak miętowo jabłkowy trochę kusi :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa galaretka :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.