poniedziałek, 28 sierpnia 2023

Pianka czekoladowo - porzeczkowa

Pianka, pyszna, leciutka, idealna do kawy czy herbaty albo czystka.
Jest delikatna i prosta w wykonaniu, szybko zastyga a potem wystarczy się tylko delektować.
Spróbujecie? warto, zapewniam.
Pianka czekoladowo - porzeczkowa - przepis

Pianka czekoladowo - porzeczkowa składniki: foremka 21 x 14 cm
  • 300 ml wody
  • 1 galaretka krystaliczna na 500 ml wody
  • 1 galaretka czarna porzeczka na 500 ml wody
  • 400 ml śmietanki 30 %
  • 200 g czekolady mlecznej
Dodatkowo:
  • 100 g czekolady mlecznej

Pianka czekoladowo - porzeczkowa przygotowanie:
  • W 300 ml wody rozpuściłam galaretkę krystaliczną i czarna porzeczka, wystudziłam.
  • 200 g czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej, wystudziłam.
  • Śmietankę ubiłam na sztywną pianę i wymieszałam z wystudzoną galaretką oraz rozpuszczoną czekoladą.
  • Masę wylałam do foremki wyłożonej folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 godziny.
  • 100 g czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej i wystudziłam. 
  • Polałam wyjętą z lodówki piankę.
Smacznego
Przepis własny

2 komentarze

  1. Och, uwielbiam pianki. Czekoladowo-porzeczkowa brzmi i wygląda naprawdę smakowicie.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger