poniedziałek, 13 lutego 2023

Naleśniki kokosowe z marmoladą z pigwy

Takie naleśniki można zajadać ze smakiem jako deser albo jako śniadanie, tak jak było to u nas.
Zaskoczą swoją delikatnością i aromatem.
Są naprawdę pyszne, spróbujcie.
Naleśniki kokosowe.

Składniki:
  • 500 ml napoju kokosowego 
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka mąki pszennej T 650
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • marmolada z pigwy do podania
Przygotowanie naleśników:
  • Do kielicha  blendera wlałam napój kokosowy, dodałam jaja, sól i olej, zmiksowałam.
  • Dodałam teraz mąki i ponownie zmiksowałam.
  • Ciasto jest trochę gęściejsze od naleśnikowego.
  • Na patelnię, ja bez tłuszczu - wy możecie odrobine wlać jeśli będzie potrzeba, wlałam 3 - 3 łyżki masy i pozwoliłam jej się rozlać.
  • Naleśniki mają ok. 15 cm średnicy.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z plastrami marmolady z pigwy.

Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Powojnik kwiecisty

2 komentarze

  1. Smakowite naleśniki, idealne na weekendowe leniwe śniadanie. Żałuję tylko, że nie mam takiej marmolady.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger