wtorek, 24 stycznia 2023

Mega omlet "dwie fasolki"

Pożywny, pachnący omlecik na obiad, kolację czy jak kto woli to i na śniadanie da radę.
Będziecie mega zadowoleni, polecam gorąco.
Omlet z dwóch fasolek.

Składniki:
  • 5 jaj
  • sól różowa himalajska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 6 plastrów boczku
  • 100 g cienkiej chudej kiełbasy
  • garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 puszka - 400 g czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki startego sera kaszkawał
  • do posypania czerwone chili jalapeno

Przygotowanie omletu:
  • Kiełbasę i boczek pokroiłam w plastry.
  • Ułożyłam na talerzu, wlałam olej i wysmażyłam.
  • Na kiełbasie ułożyłam odcedzoną fasolę.
  • Jaja roztrzepałam, posoliłam i dodałam pieprzu.
  • Wylałam na fasolę, przykryłam pokrywką i na małym ogniu smażyłam 3 minuty.
  • Potem ułożyłam na wierzchu fasolkę szparagową i posypałam serem.
  • Nakryłam patelnię pokrywką i smażyłam na wolnym ogniu jeszcze aż omlet się ściął a ser rozpuścił.
  • Na talerzu posypałam chili jalapeno.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Facelia

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger