Kolejna pyszna jajecznica na naszych talerzach.
Lubię kombinować by potem zajadać coś innego, coś pysznego.
Ta jajecznica jest taka wilgotna i przepyszna.
Polecam i Wam bardzo serdecznie.
Jajecznica z cukinią.
Składniki:- 2 łyżki masła klarowanego
 - 1 czerwona cebula
 - 1 spora cukinia
 - 8 jaj
 - 1 łyżka oleju sezamowego
 - sól himalajska
 - pieprz czarny
 - kiełki do podania
 - 1 łyżeczka kurkumy
 
- Jaja roztrzepałam z olejem sezamowym, kurkumą i pieprzem.
 - Cukinię pokroiłam w kostkę a cebulę w piórka.
 - Na maśle klarowanym podsmażyłam cukinię i cebulę aż zmiękły ale nie za długo, jakieś 5 minut.
 - Potem wlałam jaja, chwilę nie mieszałam a potem zaczęłam delikatnie mieszać.
 - Smażyłam aż jaja uzyskały satysfakcjonujący mnie stopień wysmażenia.
 - Na koniec posoliłam i podałam posypane kiełkami.
 
Przepis własny
2 komentarze
Nigdy nie dawałam cukinii. Będę musiała kiedyś spróbować
OdpowiedzUsuńSmakuje wyśmienicie, i niezła to odmiana na śniadanie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.