Mając w domu dojrzałe banany i dobre masło orzechowe szybko zrobimy pyszne lody.
Banany jednak wcześniej obieramy i zamrażamy.
Ja robię tak: jak mam bardzo dojrzałe banany a nikt nie spożyje ich w najbliższym czasie to obieram, do pojemnika i mrożę, wtedy zawsze są jak potrzeba.
Potem to już błyskawicznie.
Domowe lody orzechowe.
- 2 dojrzałe zmrożone banany
- 4 łyżki dobrego masła orzechowego
Do podania:
- migdały
- nerkowce
- Podprażyłam na suchej patelni nerkowce i migdały, jak przestygły posiekałam.
- Do kielich blendera włożyłam pokrojone na kawałki zmrożone banany i masło orzechowe.
- Zmiksowałam na gładką, jednolitą masę.
- Nakładałam od razu, posypałam nerkowcami i migdałami.
Pomysł własny
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.