środa, 20 lipca 2022

Śmietankowe racuchy z jagodą kamczacką

Jagoda kamczacka inaczej wiciokrzew kamczacki.
Jej zaletą są bardzo duże wartości odżywcze oraz fakt, że są to jedne z najwcześniej dojrzewających u nas w naturalnych warunkach owoców.
Jagoda kamczacka jest bardzo odżywcza i ma dużo witamin.
Ja z jej użyciem przygotowałam racuszki.
Racuchy z jagodą kamczacką.

Składniki:
  • 1 szklanka jagody kamczackiej
  • 500 ml śmietany kwaśnej 18%
  • 2 jaja
  • 5 łyżek czubatych mąki pszennej T 750
  • olej do smażenia
Do podania: 
  • skyr naturalny
  • jagoda kamczacka
Przygotowanie racuszków:
  • Śmietanę wymieszałam z jajkami.
  • Dodałam mąkę i dokładnie zmiksowałam aby nie było grudek.
  • Dodałam owoce, wymieszałam.
  • Rozgrzałam niedużą ilość oleju i nakładałam po 2 łyżki masy na racucha.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam ze skyrem i owocami jagody kamczackiej
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Murale na przystankach - Kozuby woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger