piątek, 10 czerwca 2022

Makaron z bułką tartą

Czasami proste rozwiązania są pod nosem ale ich nie widzimy.
Zajrzałam na bloga do Olgi Smile i zobaczyłam ten przysmak, zrobiłam i jestem zachwycona.
Polecam i Wam.
Makaron z bułka tartą.
Składniki:
  • 1 szklanka bułki tartej 
  • 2 kromki suchej bułki lub chleba 
  • 50 g masła 
  • 80 ml oliwy
  • 2 łyżeczki mieszanki ulubionych ziół: prowansalskie, dalmatyńskie, włoskie lub po prostu oregano, tymianek, bazylia
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • 200 g makaronu tagiatelle
Przygotowanie dania:
  • Na patelni rozgrzałam masło i oliwę, wsypałam bułkę tartą oraz wkruszyłam chleb.
  • Dodałam sól, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałam.
  • Kruszonka chlebowa musi się dobrze podpiec.
  • Makaron ugotowałam al'dente i przełożyłam na patelnię z bułką, wymieszałam.
  • Jeśli jest za gęste wystarczy dodać odrobinę wody z gotowania makaronu.
  • Jemy od razu bo potem bułeczka nie jest już taka chrupka.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Irysy

2 komentarze

  1. Ziarna można łączyć, więc to jest naprawdę dobry pomysł, jeśli mamy ochotę na węgielki, a ja często miewam.
    Pozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego nowego obrazu!^^

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger