wtorek, 22 lutego 2022

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa

To jest zupa bardzo pyszna, pożywna, aromatyczna, jest idealna.
Wielbiciele pomidorówki będą zachwyceni bo smakuje wybornie a dodatek ryżu świetnie ją zagęszcza.
Polecam gorąco.
Zupa pomidorowa z kapustą.
Składniki:
  • 2 średnie ziemniaki
  • 2 średnie marchwie
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/4 bulwy selera
  • 1/4 główki średniej kapusty białej
  • 1300 ml bulionu warzywnego
  • 1 średni por
  • 3 łyżki ryżu
  • 350 ml passaty pomidorowej
  • sól morska
  • pieprz biały
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka oliwy do smażenia
  • 1 pęczek kolendry
Przygotowanie zupy:
  • Kapustę poszatkowałam, ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
  • Marchew wyszorowałam i pokroiłam w plastry.
  • Pora, całego, zieloną część też po umyciu pokroiłam w krążki.
  • Pietruszkę i selera po wyszorowaniu starłam na tarce o grubych oczkach.
  • W dużym garnku podsmażałam na maśle i oliwie warzywa po kolei, pora, marchew, pietruszkę i selera, potem ziemniaki i kapusta.
  • Po 5 minutach dodałam bulion i gotowałam 15 minut.
  • Po tym czasie wlałam passatę i wsypałam ryż, gotowałam kolejne 10 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem.
  • Posiekałam drobno kolendrę i wsypałam do garnka, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Irysy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger