poniedziałek, 14 lutego 2022

Grzanki z tuńczykiem, awokado i karczochami

Na śniadanie, na kolację idealne grzanki z pysznymi dodatkami.
Polecam gorąco do skorzystania z pomysłu bo te ciepłe kanapki zachwycą każdego. 
Kanapki z tuńczykiem i karczochami.

Składniki:
  • kromki chleba razowego
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 szalotka
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • sól morska 
  • pieprz brazylijski
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 160 g
  • słoiczek serc karczochów w zalewie
  • natka pietruszki

Przygotowanie kanapek:
  • Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni.
  • Drobno posiekałam szalotkę.
  • Awokado obrałam, skropiłam octem jabłkowym, dodałam sól i pieprz i zgniotłam widelcem.
  • Wymieszałam z cebulką.
  • Chleb posmarowałam rozgniecionym awokado.
  • Na wierzchu ułożyłam serca karczochów oraz kawałki tuńczyka.
  • Posypałam listkami natki pietruszki.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy dwór w Barczewie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger