wtorek, 25 stycznia 2022

Kanapka z kaczką, grillowaną papryką i patisonem

Dziś zapraszam na pyszną, pożywną i smakowitą kanapkę, mega kanapkę. 
Grillowana papryka, patison i soczyste mięso z kaczki, takie oto składniki są w tej kanapce.
Polecam gorąco.
Kanapka z kaczką.

Składniki:
  • 1 ciabatta lub inna duża buła
  • 2 grillowane papryki żółta i czerwona - miałam ze słoika
  • 4 - 6 patisonów konserwowych
  • liście sałaty
  • 1 pierś z kaczki
  • sos sezamowy
Przygotowanie kanapki:
  • Ciabattę przekroiłam wzdłuż na połówki i podpiekłam na suchej patelni.
  • Kaczkę od strony skóry nacięłam w kratkę.
  • Kaczkę posoliłam i ułożyłam na zimnej patelni, skórą do dołu.
  • Podgrzewałam patelnię i smażyłam kaczkę po 7 minut z każdej strony.
  • Potem nakryłam patelnie pokrywką i dusiłam kolejne 7 minut.
  • Po zdjęciu z patelni ułożyłam na desce i pozwoliłam jej odpocząć 5 minut.
  • Potem pokroiłam w plastry.
  • Na bułce ułożyłam kawałki sałaty, polałam sosem sezamowym, potem kawałki papryki żółtej i czerwonej a także patisony, nakryłam drugą połówką ciabatty.
  • Przekroiłam na połowę.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Kórniku woj. wielkopolskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger