środa, 29 września 2021

Azjatycki mus z awokado

Przepis na ten pyszny mus pochodzi z książki "Kuchnie świata" Mirosławy Bernardes - Rusin.
Mus pochodzi wprost z Wietnamu i powiem że jest smakowity i wart "grzechu".
Koniecznie go zróbcie i zajadajcie te pyszności.
Mus z awokado.

Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/2 szklanki mleka krowiego lub sojowego
  • 3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego
  • cukier lub ksylitol do smaku

Przygotowanie musu:
  • Awokado przecięłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestki a miąższ wydrążyłam łyżką.
  • Dodałam mleko sojowe, mleko skondensowane oraz kilka kostek lodu i zmiksowałam na gładki mus.
  • Dla nas był już wystarczająco słodki, jeśli dla Was nie dosłodźcie sobie.
  • Idealny deser na lato.
Smacznego.
Przepis kuchni wietnamskiej.
"Podróże małe i duże"
Kaczka Rożeniec

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger