niedziela, 22 sierpnia 2021

Racuszki na kefirze z brzoskwiniami

Będzie pyszne śniadanie, a może pyszny deser? nie ważne.
Najważniejsze jest że one są pyszne, pulchne, rozpływają się w ustach.
Będą znakomite do kawy czy herbaty zarówno jako deser i śniadanie.
Polecam gorąco.
Racuszki z brzoskwiniami.

Składniki:
  • 2 jaja
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 i 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej T 630
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • olej do smażenia
  • 2 brzoskwinie do podania
  • miód do podania
Przygotowanie racuchów:
  • Jaja wymieszałam z kefirem, dodałam cukier i sól, dokładnie wymieszałam.
  • Dodałam mąkę i sodę i jeszcze raz dokładnie wymieszałam.
  • Na rozgrzanym oleju smażyłam racuchy nakładając łyżką porcje masy.
  • Usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
  • Brzoskwinie pokroiłam w plastry i podałam do racuchów skropione obficie miodem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Lubostroniu woj. kujawsko - pomorskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger