sobota, 13 marca 2021

Puszysta jajecznica z awokado i kolendrą

Każdy ma swój ulubiony sposób aby jajecznica była najlepsza.
Ja dziś pokażę jak można zrobić puszystą jajecznicę.
Jest delikatna, jak już pisałam puszysta, a z awokado smakuje bajecznie. 
Polecam na śniadanie, na dobry początek dnia.
A Wy jaką jajecznicę jadacie?
Jajecznica z awokado i kolendrą.

Składniki:
  • 6 jaj
  • 100 ml mleka
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony 
  • 1 łyżka masła
  • 1 awokado
  • 3 - 4 łyżki listków świeżej kolendry
Przygotowanie jajecznicy:
  • Jaja wybiłam do miski i chwilę ubijałam widelcem aby je napowietrzyć.
  • Dodałam sól i pieprz, wymieszałam.
  • Teraz wlałam mleko i ponownie wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam masło i wylałam masę jajeczną.
  • Pozostawiłam ją na kilka minut aż się prawie całkiem ścięła.
  • Potem łopatką delikatnie przemieszałam aby się dosmażyła, przełożyłam na talerze.
  • Awokado przekroiłam wzdłuż na połowę, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki, pokroiłam na plasterki.
  • Awokado ułożyłam na jajecznicy, posypałam listkami kolendry.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Muchomor czerwony

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger