wtorek, 16 lutego 2021

Kanapka na ciepło z salami

Dobrych kanapek u nas nigdy dostatek.
Czasami na ciepło, czasami na zimno, ważne aby były pożywne i smakowały wyśmienicie.
Te dzisiejsze to petarda smaku i aromatu, polecam gorąco tak gorąco jak i te kanapeczki są gorące.
Kanapki na ciepło.

Składniki: 8 kanapek
  • 1 bagietka
  • 50 g serka topionego kremowego eko
  • 8 plastrów sera topionego w plastrach cheddar
  • 1 awokado
  • sos sezamowy
  • 8 plastrów salami z papryką
  • kolendra do posypania

Przygotowanie kanapek:
  • Bagietkę - miałam taką długą, przekroiłam na 4 kawałki i każdy wzdłuż na połowę.
  • Każdy kawałek posmarowałam serkiem topionym.
  • Potem ułożyłam plastry salami i plastry obranego awokado.
  • Nakryłam wszystko plastrami sera cheddar.
  • Zapiekałam kanapki w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 3 - 5 minut.
  • Polałam sosem sezamowym.
  • Posypałam listkami kolendry i zajadaliśmy.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Cerkiew w Szczytach - Dzięciołowie woj. podlaskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger