środa, 16 grudnia 2020

Sardynki smażone na oleju

To najczęstsza przekąska w Hiszpanii, Portugalii i pewnie jeszcze kilku innych miejscach.
Sardynki tak podane są chrupiące, pyszne na dwa kęsy, idealne na Sylwestra, karnawał i jeszcze inne przyjęcia.
Idealne na przyjęcie z przyjaciółmi, na spotkania towarzyskie, polecam.
Sardynki - tapas.


Składniki:

  • 500 g sardynek - miałam mrożone
  • sól morska
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • cytryna do podania


Przygotowanie dania:

  • Sardynki umyłam, oczyściłam, jak komuś to nie przeszkadza to smażymy całe, ja obrałam.
  • Osuszyłam a potem obtoczyłam w mące.
  • Smażyłam na oleju z obu stron aż się zarumieniły.
  • Potem podałam z cząstkami cytryny, oprószone solą.

Smacznego.
Pomysł na tapas z Hiszpanii.
"Podróże małe i duże"
Parkowy staw w Kiernozi woj. łódzkie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger