czwartek, 19 listopada 2020

Łosoś pacyficzny w otrębach

Lubicie ryby? my je uwielbiamy i zajadamy często, są bardzo zdrowe i bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3, tak dobre dla naszego organizmu.
Polecam łososia pacyficznego bo jest przepyszny, delikatny a przyrządza się go w kilka minut aby potem cieszyć się pysznym daniem.
Polecam gorąco.
Łosoś w otrębach.


Składniki:

  • ok. 400 g fileta z łososia pacyficznego ze skórą
  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • 4 - 5 łyżek otrębów pszennych
  • cytryna do podania
  • olej do smażenia


Przygotowanie dania:

  • Łososia umyłam i osuszyłam, pokroiłam w paski.
  • Oprószyłam rybę solą i pieprzem od strony bez skóry.
  • Jajo rozbełtałam z mlekiem.
  • Każdy kawałek ryby zamaczałam w jajku z mlekiem a potem w otrębach.
  • Smażyłam kawałki łososia na rozgrzanym tłuszczu dosłownie po 2 minuty z każdej strony.
  • Podałam z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Tężnie w Ciechocinku

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger