piątek, 27 listopada 2020

Jaja na bekonie

Lubicie takie śniadanie? tak trochę na styl amerykański.
My czasami zajadamy takie śniadanko i powiem że jest pysznie, dlatego polecam.
Trzeba mieć dobre jakościowo jaja i pyszny bekon lub boczek świeżo wędzony i śniadanie będzie znakomite.
Śniadanie mistrzów - jaja na bekonie.


Składniki: 2 porcje

  • 100 g bekonu lub boczku wędzonego
  • 4 jaja
  • czerwony pieprz
  • sól morska
  • garść rukoli
  • kiełki kozieradki

Przygotowanie dania:

  • Boczek bo taki miałam pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na suchej patelni.
  • Smażyłam aż się wytopił i stał chrupiący.
  • Wtedy zlałam nadmiar tłuszczu i na boczku posadziłam jaja, oprószyłam solą i czerwonym pieprzem i smażyłam aż białka się ścięły a żółtko pozostało płynne.
  • Podałam z kiełkami kozieradki i rukolą.

Smacznego.
Przepis z kuchni amerykańskiej
"Podróże małe i duże"
Kościół Przemienienia Pańskiego w Staniszowie woj. dolnośląskie

5 komentarze

  1. Jedno z moich ulubionych śniadań! Kocham!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie jem jajek smażonych, natomiast Eryk uwielbia na bekonie, wędzonce. Kilka dni temu wędziliśmy m.in. boczek właśnie do jajecznicy i do ziemniaków pieczonych. Mam zamrożone kurki i jutro zrobię mu z nimi na śniadanie jajecznicę.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O super, ja to nawet nie mam gdzie uwędzić, nawet jak bym bardzo chciała. Zazdroszczę Ci trochę. Pozdrowienia dla Was.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger