piątek, 20 listopada 2020

Awaryjna jarzynka

Zapomnieliście kupić świeżych warzyw i nic do obiadu nie ma w lodówce?, pomocne będą teraz puszki.
Ja tak wykorzystałam mini marchewki i gotowane buraczki, wyszła znakomita jarzynka.
Polecam gorąco.
Jarzynka na ostatnią chwilę.


Składniki:

  • 1 puszka buraczków gotowanych na parze Bonduelle - 425 ml
  • 1 puszka młodych mini marchewek extra drobna Bonduelle - 425 ml
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki listków tymianku
  • sól morska

Przygotowanie dania:

  • Marchewkę i buraczki osączyłam na sicie.
  • Masło rozgrzałam na patelni, dodałam warzywa, skropiłam miodem i podgrzewałam aż warzywa stały się lśniące.
  • Posypałam listkami tymianku, posoliłam.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Aleja Sław w Ciechocinku

3 komentarze

  1. Uwielbiam Twoje wpisy - mocno mnie inspirują do gotowania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo, miło mi Agato. Szukaj przepisów jakie Ci odpowiadają i gotuj.

      Usuń
  2. Czas nadrobić zaległości Agnieszko, jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger