sobota, 4 lipca 2020

Twarogowe placki z wiśniami

Szybko, pysznie, do kawy wyśmienicie.
Twaróg i wiśnie to połączenie idealne, warto więc wykorzystać przepis dopóki wiśnie wiszą na drzewach, potem to już tylko mrożone.
Zachęcam do skorzystania z propozycji.
Placki z wiśniami.


Składniki:

  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 2 jaja
  • 2 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka wypestkowanych wiśni
  • olej do smażenia

Przygotowanie placków:

  • Wypestkowałam wiśnie.
  • Twaróg rozkruszyłam w palcach do miski.
  • Dodałam jaja, olej, mleko, wymieszałam.
  • Teraz dodałam mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam łyżką niewielkie porcje masy.
  • Smażyłam 30 sekund i układałam na wierzchu wypestkowane wiśnie.
  • Smażyłam jeszcze minutę i przewracałam na drugą stronę, dosmażałam.
  • Podałam z sosem czekoladowym i wiśniami.

Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Park przydworski w Łaniętach woj. łódzkie

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger