poniedziałek, 13 lipca 2020

Tosty z oscypkiem i jajem

Czy latem czy zimą uwielbiam ciepłe kanapki.
Mój organizm lubi ciepłe potrawy, tak samo szybciej napoje organizm ciepłymi napojami niż zimnymi.
Dlatego dziś proponuje ciepłe kanapki.
Przywieźliśmy z gór prawdziwy oscypek i znakomicie tutaj współgra z resztą składników.
Kanapki z oscypkiem.


Składniki: 3 porcje

  • 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 6 jaj przepiórczych lub małych "S"
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 2 - 3 łyżki pasty paprykowej
  • listki szczawiu krwistego
  • sól morska
  • pieprz 
  • oscypek

Przygotowanie kanapek:

  • Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i pokroiłam w paseczki, skopiłam octem jabłkowym.
  • Chleb podpiekłam na suchej patelni, można w tosterze albo w piekarniku.
  • Podpieczony chleb posmarowałam pastą paprykową.
  • Oscypka pokroiłam w plastry i ułożyłam na podpieczonych tostach.
  • Jaja usmażyłam na sadzone na suchej patelni, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
  • Jajo ułożyłam na wierzchu kanapki, dodałam listki szczawiku.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kasztany jadalne

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger