Na letnie dni zupa malinowa lekko schłodzona to prawdziwa petarda.
Ochłodzi organizm, nasyci brzuchy, nacieszy w międzyczasie oczy.
Polecam gorąco taki rodzaj zupy na całe lato.
Zupa malinowa.
Składniki:
- 200 g kwaśnej śmietany 12 %
 - 1 szklanka wody
 - 250 g sera ricotta
 - 4 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego
 - 500 g malin
 - 50 g bezików
 
Przygotowanie zupy:
- Z malin odłożyłam ok. 1/2 szklanki do dekoracji, resztę zmiksowałam na pure, można przetrzeć przez sito.
 - My jednak wolimy z pestkami.
 - Wodę zagotowałam z ksylitolem, wystudziłam.
 - Zmiksowane maliny wymieszałam z wodą, serkiem ricotta i śmietaną.
 - Odstawiłam do lodówki do wychłodzenia.
 - Na talerzu przyozdobiłam świeżymi malinami i pokruszonymi bezikami.
 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
![]()  | 
| Majowe łąki | 

4 komentarze
Ależ to wygląda!!! Niczym deser! Koniecznie muszę przygotować!
OdpowiedzUsuńO tak Szarlotte, warto ją przygotować.
UsuńPrzepis świetny! mama maliny, mam twarożek domowy i mam małą wnuczkę :-) dziękuję!
OdpowiedzUsuńMamcia to mnie jest miło że Ciebie zainspirowałam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.