piątek, 3 kwietnia 2020

Pasta chrzanowa

Pasta chrzanowa jest dobra do wszystkiego.
Idealnie smakuje na kanapkach jako masło, idealna jest do wędlin i mięs.
Znakomicie smakuje również z warzywami surowymi i pieczonymi.
Pasta z chrzanu.


Składniki:

  • 200 g półtłustego twarogu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki świeżo tartego chrzanu
  • 5 - 6 rzodkiewek
  • 3 łyżki uprażonych pestek dyni
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • pieprz świeżo mielony 
  • sól morska
  • skórka otarta z 1/2 limonki


Przygotowanie pasty:

  • Twaróg rozgniotłam widelcem, dodałam chrzan, starte na tarce rzodkiewki, posiekany szczypiorek, sól i pieprz oraz jogurt i dokładnie wymieszałam.
  • Na koniec dodałam skórkę otartą z limonki, ponownie wymieszałam.
  • Po wierzchu posypałam uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Muzealna Zajezdnia Brus woj. łódzkie

2 komentarze

  1. Czyli do mojego ulubionego twarożku ze szczypiorkiem i rzodkiewka dodać chrzanu. Proste i spróbuje.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger