poniedziałek, 24 lutego 2020

Pasta z czarnuszki z goździkami i anyżem na odporność

Teraz nasza odporność wystawiona jest na próbę ze względu na smog ale także na różnicę temperatur, na przesilenie zimowe, na osłabienie organizmu po zimie.
Dlatego małe wsparcie nam się przyda.
Takim wsparciem jest ta pasta która nie dość że smakuje wybornie to jeszcze wzmacnia nasz organizm.
Czarnuszka podobno "leczy wszystko oprócz śmierci".
Goździki i anyż działają bakteriobójczo i odkażająco, chronią przed infekcjami.
Polecam zrobić taką pastę.
Pasta na wzmocnienie.


Składniki:

  • 100 g czarnuszki
  • 3 gwiazdki anyżu - nasiona z nich
  • 20 goździków
  • 100 ml miodu
  • 10 kropli olejku tymiankowego

Przygotowanie pasty:

  • Zmiażdżyłam gwiazdki anyżu aby wypadły nasionka.
  • Zmieliłam je razem z czarnuszką goździkami w młynku do mielenia.
  • Ja tak nie do końca zmieliłam bo lubię rozgryzać czarnuszkę.
  • Proszek wymieszałam z miodem płynnym i dodałam olejek tymiankowy.
  • Pastę przechowuje w lodówce i dodaję do wody do picia, do herbaty, można smarować chleb.
  • Nie ma możliwości przedawkowania.

Na zdrowie!!!

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger