sobota, 25 stycznia 2020

Pudding ryżowy z mango i płatkami kokosowymi

Delikatny, kremowy pudding zachwyci nie tylko wielbicieli takich dań ale także wszystkich niejadków.
To pyszne danie idealnie nada się na śniadanie w zimowe poranki.
Koniecznie do wypróbowania.
Pudding ryżowy.


Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki ryżu arborio
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 350 ml mleka roślinnego - u mnie ryżowe
  • szczypta soli
  • garść płatków kokosowych
  • 1/2 owocu mango
  • 1/2 szklanki syropu z mango

Przygotowanie puddingu:

  • Do garnka z grubym dnem wlałam mleczko kokosowe, mleko ryżowe, dodałam ryż i gotowałam na małym ogniu przez ok. 15 - 20 minut aż całkiem ryż się rozkleił.
  • Potem dodałam syrop z mango, wymieszałam.
  • Mango obrałam ze skórki, pokroiłam na kawałki.
  • Płatki kokosowe podprażyłam na suchej patelni.
  • Podałam pudding z płatkami kokosowymi i kawałkami mango.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zagłębie miodu - rzepakowe pola w maju

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger