sobota, 18 stycznia 2020

Placki w stylu amerykańskim

Te placki przygotowałam z półproduktu jakim jest Danie na ciepło Amerykańska Fasolka Barbecue.
Samo danie to dla mnie za mało, jednak jako półprodukt do zrobienia np. placków będzie znakomite.
Zaczynamy zatem smażyć placki?
Podałam je z sosem jogurtowo - czosnkowym i czipsami z chorizo, było pysznie.
Placki z fasolką.


Składniki:

  • 1 puszka Danie na ciepło Bonduelle: Amerykańska Fasolka Barbecue - 430 g
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
  • 1 łyżeczka sody
  • olej do smażenia

Do podania:



Przygotowanie placków:

  • Przełożyłam danie z puszki do miski, wymieszałam z jajami.
  • Potem dodałam mąkę i sodę, dokładnie wymieszałam jeszcze raz.
  • Na patelni rozgrzałam olej i na gorący nakładałam łyżką porcję masy, tworząc placki.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Plastry chorizo wysmażyłam na suchej patelni.
  • Podałam z czipsami z chorizo i sosem jogurtowo - czosnkowym.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Sobocie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger