środa, 8 stycznia 2020

Kefirowe placuszki kukurydziane z boczniakami i ostrą pastą z papryki

Te placuszki to idealny obiad.
Są delikatne, a zarazem wyraziste w smaku, są idealne nie tylko na obiad ale także na drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Pożywią i nakarmią, polecam.
Placki kukurydziane z boczniakami.


Składniki:
Placki:
  • 430 ml kefiru
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
  • 1/4 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka sody
  • olej do smażenia
Dodatki:

Przygotowanie dania:

  • Najpierw pokroiłam boczniaki wzdłuż i podsmażyłam je, nie mieszając na łyżce oleju z zalewy od suszonych pomidorów.
  • Kefir wymieszałam w misce z jajami, potem dodałam mąki, przyprawy i sodę, wymieszałam dokładnie.
  • Smażyłam małe placuszki na rozgrzanym oleju,



Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Bratoszewicach woj. łódzkie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger