Jeśli i Ty lubisz ser pleśniowy i jajo to koniecznie wypróbuj takie kanapki.
Kanapki śniadaniowe.
Składniki:
- 4 kromki pieczywa żytniego razowego pełnoziarnistego
- 4 jaja na twardo
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebulka
- 100 g sera z niebieską pleśnią blue
- garść oliwek
- kilka listków bazylii
- pasta jaglana do posmarowania
- kiełki rzodkiewki
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie kanapek:
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam, przekroiłam na połówki.
- Ser pleśniowy pokroiłam na plastry, tak samo jak i pomidora.
- Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
- Kromki chleba posmarowałam pastą jaglaną, ułożyłam plastry pomidora, sera, piórka cebuli, jajo i oliwki, posypałam kiełkami rzodkiewki.
- Udekorowałam listkami bazylii.
- Kanapki gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół ewangelicko - augsburski w Poddębicach woj łódzkie |
4 komentarze
Dorotko!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kanapki. W środę kupiłam przepyszny duński ser pleśniowy. Bardzo pikantny i wczoraj z braku czasu właśnie kanapki były naszym obiadem. Od czasu do czasu bardzo lubimy takie "turystyczne obiady".
Serdecznie Cię pozdrawiam:)
Już Wam zazdroszczę tego sera. Kanapki są super.
UsuńSmacznie te kanapki wyglądają ja lubię jajecznicę
OdpowiedzUsuńJajecznicy nie można jeść ciągle, ja też ją lubię ale kanapki są super.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.