sobota, 26 października 2019

Pasta z soczewicy i papryki

Taka pasta jest pożywna, odżywcza i smakuje obłędnie, polecam do kanapek, warzyw czy do pierogów, będzie znakomita.
Robi się ją dość szybko i sprawnie a potem cieszmy się dobrą pastą, zaczynamy?
Pasta do kanapek.

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy - miałam brązową
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól morska
  • pierz świeżo mielony
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 łyżki oleju 

Przygotowanie pasty:

  • Soczewicę ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam, odparowałam, przełożyłam do misy malaksera.
  • Na oleju podsmażyłam posiekaną cebulę i czosnek, potem dodałam posiekaną drobno paprykę.
  • Smażyłam 10 minut aż papryka zmiękła.
  • Dodałam zawartość patelni do misy malaksera.
  • Zmiksowałam wszystko na gładką masę.
  • Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i ziołami do smaku.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Tarnobrzegu - Dzikowie woj. podkarpackie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger