niedziela, 22 września 2019

Sałatka z roszponki, awokado i tuńczyka

Pysznych sałatek w moim domu nigdy dość.
Jeśli macie ochotę coś wyszukać na blogu, to zapraszam, sałatek jest tu mnóstwo, może znajdziecie coś wedle swojego smaku.
Sałatka z tuńczykiem, awokado i roszponką.


Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • garść roszponki ok. 80 g
  • 125 g mozzarelli w kulce
  • 100 g tuńczyka w oliwie 
  • 10 zielonych oliwek
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • sól morska  
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 szalotka
  • kiełki rzodkiewki

Przygotowanie sałatki:
  • Opłukałam i osuszyłam roszponkę.
  • Obrałam i pokroiłam w półplasterki awokado.
  • Mozzarellę porwałam na kawałki.
  • Na talerzu ułożyłam roszponkę, posoliłam, ułożyłam wypestkowane i pokrojone oliwki, osączonego tuńczyka, plasterki awokado.
  • Na wierzchu skropiłam oliwą, posypałam krążkami cieniutko pokrojonej szalotki.
  • Ułożyłam także kiełki rzodkiewki.

Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Wiosenna rajska jabłoń

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger