czwartek, 19 września 2019

Jaglane racuchy z jabłkiem

Najlepsze, najpyszniejsze, najzdrowsze jaglane racuchy z jabłkiem.
Można dodać inne owoce ale te jabłkowe są obłędne.
Delikatne w smaku, puszyste, idealne.
Racuchy według pomysłu Iwony Zasuwy i Smakoterapii.
Placki jaglane z jabłkiem.



Składniki:
  • 1 średniej wielkości jabłko ze skórką
  • 10 pełnych łyżek mąki ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • 14 kopiatych łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta kardamonu

Przygotowanie racuchów:
  • Jabłko umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Ugotowana kaszę jaglaną, mąkę ziemniaczaną, jaja, kurkumę i kardamon zmiksowałam na gładką masę.
  • Dodałam do masy starte jabłka, wymieszałam.
  • Na patelni z rozgrzanym olejem smażyłam puchate racuszki z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z podgrzanym miodem.

Smacznego.
Przepis wg pomysłu Iwony Zasuwy.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Zadzimiu woj. łódzkie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger