czwartek, 8 sierpnia 2019

Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na to danie pochodzi od dietetyka w diecie 1000 kalorii.
Danie szybkie, bardzo pyszne i pożywne, polecam do wypróbowania.
Makaron z serem, szpinakiem i pomidorami.


Składniki: 2 porcje

  • 140 g makaronu razowego - u mnie razowe farfalle
  • 200 g szpinaku świeżego
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy olejowej
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pełne łyżki sera mascarpone
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oleju z pomidorów
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Przygotowanie dania:

  • Szpinak umyłam i osuszyłam.
  • Czosnek i cebulę posiekałam.
  • Pokroiłam w paseczki pomidory.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
  • Na oleju podsmażyłam cebule i czosnek, dodałam listki szpinaku, smażyłam aż szpinak stracił swoją jędrność.
  • Dodałam pomidorki, sól, pieprz, smażyłam 3 minuty.
  • Na koniec dodałam zioła, mascarpone, ugotowany makaron, wymieszałam i danie gotowe.

Smacznego.
Przepis od dietetyka.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Aleksandrowie Łódzkim

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger