Mogą to być ziemniaczane lub marchewkowe czy selerowe, polecam gorąco.
Czipsy z ziemniaków.
Składniki:4 ziemniaki
- oliwa do spryskania
 - sól niebieska perska lub inna ulubiona
 - ognista mieszanka przypraw lub inne ulubione przyprawy
 
Przygotowanie czipsów:
- Ziemniaki obrałam i pokroiłam w cieniutki plasterki - ja robiłam to tarką zwaną mandoliną.
 - Plastry ziemniaków ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jedno obok drugiego.
 - Spryskałam oliwą, posypałam sola i przyprawą.
 - Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 20 minut.
 
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
| Nadszarpnięte zębem czasu | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.