środa, 3 lipca 2019

Sałatka z tortellini i kapusty pac choi

Szybka, pyszna i pożywna sałatka zamiast obiadu? czemu nie, ja uwielbiam.
W sałatce same znakomitości czyli kapusta pac choi, papryka czerwona i ciecierzyca.
Polecam do wypróbowania.
Ciepła sałatka z pac choi i tortellini z mozzarellą.



Składniki:

  • 250 g pierożków tortellini z mozzarellą, pomidorami i bazylią
  • 2 główki kapusty pac choi
  • 1 długa czerwona papryka
  • 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szalotka
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól morska
  • pieprz czarny


Przygotowanie sałatki:

  • Paprykę obrałam i pokroiłam w paski, kapustę pac choi pokroiłam w paski,szalotkę pokroiłam w półplasterki.
  • Tortellini ugotowałam w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam szalotkę, potem dodałam paprykę, smażyłam 2 minuty.
  • Na patelnie włożyłam kapustę, smażyłam 2 minuty.
  • Na patelni wylądowała cieciorka i sos ostrygowy.
  • Posoliłam i oprószyłam pieprzem, wymieszałam a na końcu dodałam ugotowane pierożki.
  • Na talerzu posypałam obficie posiekaną bazylią.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dom Kopernika we Fromborku

2 komentarze

  1. Bardzo fajny przepis, mój styl i bardzo chętnie zjem coś takiego. <3

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger