poniedziałek, 15 lipca 2019

Pomidorowe tortille z zielonym farszem

Będzie szybko, smakowicie, pożywnie, tak jak lubimy.
Zielony farsz do czerwonych tortilli pasuje jak ulał, zapraszam na danie.
Zielony farsz w czerwonych tortillach.


Składniki:


Farsz:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula 
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • sól morska
  • oliwki zielone nadziewane serem pleśniowym puszka - 300 g
  • 1/2 główki sałaty lodowej


Przygotowanie dania:

  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, paprykę po obraniu pokroiłam w kosteczkę.
  • Sałatę lodową pokroiłam w paski, odcedziłam oliwki na sicie.
  • Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam, pokroiłam w kostkę, wymieszałam z łyżką sosu ostrygowego i odstawiłam na 10 minut.
  • Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam najpierw cebulę, potem kurczaka aż się zrumienił a na końcu dodałam paprykę.
  • Smażyłam 5 minut, dodałam oliwki i sałatę lodową, wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i słodką papryką.


  • Na suchej patelni podpiekłam tortille, każdą posmarowałam hummusem, nałożyłam porcję farszu i zwinęłam w rulon.
  • Podałam od razu.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kościół św. Mikołaja w Żarnowie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger