niedziela, 28 lipca 2019

Chlebki naan inaczej

Naan to chlebek kuchni hinduskiej, podawany z warzywami, mięsem, albo z jednym i drugim.
Ja dziś z lenistwa nie spryskałam chlebków aby się rozwarstwiły i napuchły tylko podgrzałam je na patelni i użyłam jak zwykłego chleba.
Rezultat był świetny dlatego i Wam podaje ten pomysł.
Chlebki naan jak kanapki.


Składniki:

  • 6 chlebków naan z ziołami
  • sos chili z limonką i kolendrą
  • paski szynki wędzonej
  • garść rukoli
  • 1 pomidor czekoladowy
  • garść kiełków - jakie lubicie

Przygotowanie kanapek:

  • Pomidora pokroiłam w plastry, szynkę w paski.
  • Chlebki naan podgrzałam na suchej patelni z obu stron.
  • Podgrzany chleb posmarowałam sosem, nałożyłam paski szynki, rukolę, pomidora i kiełki.
  • Zajadaliśmy od razu.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Modlnej woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger