środa, 24 kwietnia 2019

Kanapki na ciepło z kindziukiem i jajem sadzonym

Takie kanapki lubię i one pomagają mi przetrwać poranek, odżywić organizm.
Robi się je szybko i szybko znikają.
Użyłam tutaj do smażenia jaj sadzonych ausztacherów ale można usmażyć zwykłe jajo sadzone.
Zapraszam na śniadanie.
Ciepłe kanapki z kiełbasą i jajem.


Składniki:

  • kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • po 1 jaju na grzankę
  • sos miodowo - czosnkowy lub inny
  • plastry ogórka konserwowego
  • plastry kindziuka z pieprzem


Przygotowanie kanapek:

  • Na suchej patelni podgrzałam kromki chleba, można je opiec w tosterze.
  • Podpiekłam plastry kindziuka na suchej patelni a potem na tej samej patelni usmażyłam jaja sadzone przy użyciu foremek.
  • Plastry chleba posmarowałam sosem miodowo - czosnkowym, ułożyłam kindziuk, jaja sadzone i plastry ogórka.
  • Zajadamy od razu.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroczysko Porszewice

2 komentarze

  1. Dzięki za przepis wraz ze zdjęciem na którego od razu ślinka leci.
    Jutro na śniadanie sobie zrobię takie kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger